همه چیز درباره ویزای استارت‌آپ دانمارک

همه چیز درباره ویزای استارت‌آپ دانمارک شرایط 2024

دسته بندی :

خواهیم خواند:

ارزیابی کاندیداهای دریافت استارتاپ ویزا

فرم ارزیابی استارتاپ ویزا

ایزی مهاجر مجری برنامه استارتاپ ویزای فنلاند است. در مقاله شرایط استارتاپ ویزای دانمارک به طور کامل شرح داده شده

کارآفرینانی که می‌خواهند در یک کشور جدید ایده کسب‌وکار خود را محقق کنند، می‌توانند ازطریق ویزای استارت‌آپ دانمارک به این کشور مهاجرت کنند. دانمارک در برنامه ویزای استارت‌آپی، درهای خود را به‌روی کارآفرینان دارای ایده‌های خلاقانه و جدید باز می‌کند تا از بستر مناسب این کشور برای راه‌اندازی کسب‌وکار خود بهره ببرند. دانمارک ازجمله کشورهایی است که از استانداردهای سطح بالای زندگی برخوردار بوده و از راه‌اندازی کسب‌وکارها تا رسیدن به موفقیت آن‌ها حمایت می‌کند. در ادامه بیشتر درباره ویزای استارت‌آپ دانمارک توضیح داده و می‌بینیم که با دریافت این ویزا، علاوه‌بر اجازه اقامت چه مزایای دیگری دریافت می‌کنید.

نگاهی به استارت‌آپ دانمارک

برنامه ویزای استارت‌آپ دانمارک به کارآفرینان خارجی این فرصت را می‌دهد تا با راه‌اندازی یک کسب‌وکار، اجازه اقامت این کشور را دریافت کنند. این برنامه نه‌تنها مختص ایجاد یک کسب‌وکار جدید، بلکه برای شرکتی که قبلاً در دانمارک تأسیس شده هم کاربرد دارد. همچنین می‌توان در این برنامه، یک شعبه جدید از یک کسب‌وکار خارجی را هم دانمارک تأسیس کرده و اجازه اقامت دریافت کنید.

آنچه که در اجازه اقامت ازطریق استارت‌آپ ویزای دانمارک اهمیت دارد، این است که ایده کسب‌وکار باید توسط یک هیئت کارشناسی که از سوی اداره بازرگانی دانمارک یا DBA (Danish Business Authority) تعیین شده‌اند، تأیید شود. پس از دریافت این تأییدیه می‌توانید درخواست اجازه اقامت و کار خود را به SIRI (Danish Agency for International Recruitment Integration) ارائه کنید. ارائه یک طرح استارت‌آپی می‌تواند توسط افراد و تیم‌های حداکثر ۳ نفره انجام شود که قصد راه‌اندازی یک کسب‌وکار مشترک را دارند.

شرایط اخذ اقامت با ویزای استارت‌آپ دانمارک

برای آن که بتوانید ازطریق ویزای استارت‌آپ دانمارک مجوز اقامت خود را در این کشور دریافت کنید، باید شرایطی را که برای نوع کسب‌وکار و متقاضی اصلی ویزا تعیین شده، برآورده کنید. شرایط درخواست ویزا هم به ایده کسب‌وکار مربوط شده و هم شرایط متقاضی را بررسی می‌کند. مهم‌ترین الزاماتی که باید رعایت کنید، شامل موارد زیر است:

تأیید ایده کسب‌وکار توسط کارشناسان اداره تجارت دانمارک

کسب‌وکاری که در دانمارک راه‌اندازی می‌کنید یا یک شعبه جدید از آن را در این کشور تأسیس می‌کنید، باید بر اساس ایده‌های نوآورانه طراحی شده و پتانسیل توسعه در اکوسیستم تجاری دانمارک داشته باشد. ایده کلی کسب‌وکار در برنامه ویزای استارت‌آپ دانمارک باید توسط مجموعه‌ای از کارشناسان در دانمارک که توسط سازمان DBA (Danish Business Authority) تعیین شده‌اند، تأیید شود. درواقع بدون داشتن این تأییدیه، شما نمی‌توانید برای دریافت اجازه اقامت و مجوز کار، اقدام کنید.

آنچه که کارشناسان برای دریافت این تأییدیه بررسی می‌کنند، عبارت است از:

  • بیزینس پلن تا چه اندازه خلاقانه است؟
  • بازار هدف چه جذابیتی دارد؟
  • آیا کسب‌وکار موردنظر به‌اندازه کافی مقیاس‌پذیر است؟
  • متقاضی اصلی یا تیم استارت‌آپ، چقدر توانایی دارد؟
  • آیا طرح کسب‌وکار با برنامه‌های استارت‌آپی دانمارک مطابقت دارد؟
  • آیا متقاضی می‌تواند تا رسیدن به درآمد و سوددهی، از خود حمایت (مالی) کند؟

کسب‌وکار شما باید دارای منافع تجاری برای دانمارک بوده و بتوانید در طرح کسب‌وکار خود، این مسئله را به‌وضوح نشان دهید. نوآوری در ایده اصلی کسب‌وکار هم بسیار مهم است. برای مثال، کسب‌وکارهایی مانند رستوران‌ها، فروشگاه‌های خرده‌فروشی، مشاغل واردات و صادرات یا هر نوع مشاغل دیگری که هیچ نوآوری و خلاقیتی در پس‌زمینه آن‌ها وجود ندارد، نمی‌توانند توسط DBA تأییدیه دریافت کنند. در پورتال startupdenmark.info اطلاعات کاملی را درباره روند تأیید در حوزه‌های شغلی مختلف می‌توانید به دست آورید. همچنین توجه داشته باشید که در هر سال، تنها ۷۵ متقاضی خارجی در برنامه استارت‌آپ ویزای دانمارک پذیرش می‌شوند.

تمکن مالی کافی

یکی از شروط اصلی که در روند درخواست ویزای استارت‌آپ دانمارک باید رعایت شود، اثبات تمکن مالی کافی برای تأمین مخارج زندگی در این کشور است. متقاضی باید نشان دهد که منابع مالی لازم برای تأمین هزینه‌های خود طی یک سال اول حضور در دانمارک را در دسترس دارد. طبیعی است که در ماه‌های اول راه‌اندازی کسب‌وکار خود، به درآمد چندانی دست پیدا نمی‌کنید و این منابع مالی برای گذران زندگی در دانمارک برای شما لازم هستند. محدود تمکن مالی در شرایطی که به‌تنهایی و یا با خانواده مهاجرت می‌کنید، متفاوت بوده و برای سال ۲۰۲۳، به‌صورت زیر است:

  • برای هر متقاضی تنها (بدون خانواده در دانمارک) = ۱۴۳,۳۲۸ کرون (کرون دانمارک یا DKK)
  • در صورت همراه بودن همسر متقاضی = ۲۸۶,۶۵۶ کرون
  • در صورتی همراهی همسر و یک یا چند فرزند = ۳۳۳,۸۱۶ کرون
  • در صورت همراهی یک یا چند فرزند (بدون همسر) = ۱۹۰,۴۸۸ کرون

مدارک مبنی‌بر تمکن مالی را می‌توانید به‌صورت پرینت‌های حساب بانکی به نام خودتان ارائه دهید. این مدارک باید شامل واحد پول، تاریخ صدور صورت‌حساب و نام مالک حساب باشد.

نقش فعال متقاضی ویزا در اداره کسب‌وکار

یکی از شرایط اصلی دریافت ویزا، آن است که شخص متقاضی در مدیریت و اداره کسب‌وکار معرفی شده، نقش فعال و اصلی داشته باشد. به‌عبارت‌دیگر، حضور شما باید در ایجاد و ادامه فعالیت‌های کسب‌وکار استارت‌آپی موردنظر، ضروری باشد. البته این نقش فعال به معنای داشتن منافع اقتصادی یا مالی در کسب‌وکار نیست. برای مثال، چنانچه در شرکت راه‌اندازی شده سهام‌دار باشید، مشمول درخواست ویزای استارت‌آپ دانمارک نیستید و باید در برنامه‌های دیگر سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی کسب‌وکار، درخواست دهید.

شرایط اخذ اقامت با ویزای استارت‌آپ دانمارک

مراحل ویزای استارت‌آپ دانمارک

برای درخواست ویزای استارت‌آپ دانمارک باید ازطریق وب‌سایت آژانس بین‌المللی استخدام در دانمارک که تحت عنوان SIRI (Danish Agency for International Recruitment and Integration) فعالیت می‌کند، اقدام کنید. مراحل کلی درخواست تا دریافت ویزا به‌صورت زیر خواهد بود:

مرحله اول: ایجاد شناسه “Case Order ID”

اولین مرحله درخواست استارت‌آپ ویزای دانمارک آن است که در وب‌سایت SIRI برای دریافت شناسه پرونده یا همان “Case Order ID” اقدام کنید. با این کار، یک پروفایل برای شما ایجاد می‌شود که برای درخواست ویزا لازم است. سپس در بخش انواع ویزا، گزینه “Start-up Denmark” را انتخاب کرده و اطلاعات شخصی (نام، نام خانوادگی، ایمیل و غیره) خود را در پروفایل وارد کنید. پس از انجام این کار، یک شماره پرونده دریافت می‌کنید.

مرحله دوم: پرداخت هزینه درخواست ویزا

یکی از مواردی که به همراه سایر مدارک خود باید در سفارت ارائه دهید، رسید پرداخت هزینه ویزا است. این هزینه که مبلغ ۱۸۹۰ کرون دانمارک (حدود ۲۵۳ یورو) است، باید در وب‌سایت SIRI و به‌صورت آنلاین پرداخت شود.

مرحله سوم: تکمیل فرم درخواست

برای درخواست ویزای استارت‌آپ دانمارک باید فرمی را که با نام فرم SD۱ (SD۱ Application Form) در وب‌سایت قرار گرفته، تکمیل کنید. دستورالعمل‌های لازم برای تکمیل فرم در وب‌سایت موجود بوده و باید بر اساس آن، فرم خود را تکمیل کنید. قبل از اقدام برای دریافت و تکمیل فرم، مطمئن شوید که مدارک لازم را اسکن کرده و نسخه‌های دیجیتال آن را آماده کرده‌اید.

مرحله چهارم: ثبت بیومتریک

بیومتریک شامل مرحله‌ای است که شخص متقاضی ویزا برای احراز هویت خود باید عکس و اثر انگشت (هر ۱۰ انگشت) خود را ثبت کند. ثبت بیومتریک باید ظرف ۱۴ روز پس از ارسال درخواست ویزا انجام شود. می‌توانید ثبت بیومتریک را در یک نمایندگی دیپلماتیک، یعنی سفارت یا کنسولگری دانمارک انجام دهید. اگر برای تمدید یا تغییر ویزای خود اقدام کرده و در حال حاضر در دانمارک حضور دارید، می‌توانید ثبت بیومتریک را در یکی از دفاتر SIRI انجام دهید.

مرحله پنجم: ارسال مدارک موردنیاز برای ویزای استارت‌آپ

در این مرحله، باید مدارکی را که برای استارت‌آپ ویزا تعیین شده، تکمیل و ارسال کنید. توجه داشته باشید که اگر هرگونه نقصی در مدارک وجود داشته و یا مدارک اشتباهی را تحویل دهید، ممکن است درخواست ویزای شما به‌راحتی ریجکت شود.

مرحله ششم: دریافت نتیجه درخواست ویزا

مدت‌زمان لازم برای بررسی درخواست استارت‌آپ ویزای دانمارک حدوداً ۱ ماه است. پس از این یک ماه، SIRI ازطریق ایمیل یا پیامک به شماره‌ای که در فرم‌های اطلاعات خود ثبت کرده‌اید، نتیجه را به شما اطلاع می‌دهد. چنانچه با ویزای شما موافقت شده، می‌توانید به دانمارک رفته و کسب‌وکار استارت‌آپی خود را راه‌اندازی کنید. کمک‌ها و حمایت‌های داخلی متعددی در این کشور وجود دارد که می‌توانید ازطریق آن کسب‌وکار خود را توسعه دهید. برای مثال، می‌توانید به مرکز توسعه کسب‌وکار محلی (Local Business Development Center) رفته و حمایت‌های متنوعی از سوی آن‌ها دریافت کنید.

مدارک موردنیاز برای استارت‌آپ ویزا

مهم است که مدارکی که برای درخواست شما معرفی شده را به طور کامل و دقیق ارائه دهید. مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای استارت‌آپ دانمارک عبارت است از:

  • پاسپورت معتبر (به همراه کپی از تمام صفحات آن)
  • مدارک تحصیلی و کاری
  • مدارک مبنی‌بر خوداشتغالی
  • مهارت در زبان انگلیسی
  • ارائه مدارک اثبات تمکن مالی
  • رسید پرداخت هزینه ویزا
  • دریافت تأییدیه از سوی کارشناسان اداره بازرگانی دانمارک یا DBA
  • اسناد مالکیت شرکت (در صورت لزوم)

مدارک موردنیاز برای استارت‌آپ ویزا

مدت‌زمان اقامت با اخذ استارت‌آپ ویزای دانمارک

پس از آن که برای اخذ ویزای استارت‌آپ دانمارک اقدام کردید، از هر زمان که آن را دریافت کنید ویزای شما معتبر بوده و می‌توانید ازطریق آن به دانمارک بروید. اما اعتبار ویزا با مجوز اقامت متفاوت است. پس از ورود خود به دانمارک، باید یک مجوز اقامت موقت در این کشور دریافت کنید. مجوز اقامتی که با ویزای استارت‌آپی دریافت می‌کنید، تا دو سال اعتبار دارد. پس از آن که اجازه اقامت پس از ۲ سال به اتمام رسید، می‌توانید آن را برای یک دوره ۳ساله تمدید کنید.

توجه داشته باشید که قبل از رسیدن انقضای مجوز اقامت اولیه، باید برای تمدید آن درخواست دهید. اقامت موقت دانمارک به شما اجازه کار و زندگی در این کشور را می‌دهد و ۲ سال اعتبار، معمولاً برای راه‌اندازی شرکت و توسعه آن کافی است. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، این است که مجوز اقامت پس از استارت‌آپ ویزای دانمارک تنها در صورتی معتبر است که پاسپورت شما بیشتر از ۳ ماه اعتبار داشته باشد. به این معنی که اجازه اقامت شما به اعتبار پاسپورت بستگی داشته و هرچه اعتبار آن کمتر باشد، اقامت هم کوتاه‌تر می‌شود. بهتر است در زمان تمدید پاسپورت به اعتبار اقامت خود دقت کرده و قبل از آن که تنها ۳ ماه از اعتبار آن باقی‌مانده باشد، برای تمدید آن اقدام کنید.

اخذ اقامت دانمارک برای اعضای خانواده ازطریق ویزای استارت‌آپ

یکی از مزایای قابل‌توجهی که درباره ویزای استارت‌آپ دانمارک وجود دارد، آن است که افراد در زمان اخذ این ویزا می‌توانند اعضای خانواده خود را نیز در برنامه وارد کنند. به این معنی که اگر در زمان درخواست ویزا، برای اعضای خانواده هم اقدام کنید، می‌توانید برای آن‌ها هم اجازه اقامت بگیرید. تنها وابستگان اصلی متقاضی اصلی این ویزا، یعنی همسر (شریک زندگی) و فرزندان زیر ۱۸ سال می‌توانند از این مزیت برخوردار شوند.

حقوق و مزایای دارندگان ویزای استارت‌آپ در دانمارک

یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که متقاضیان اخذ ویزای استارت‌آپ دانمارک می‌پرسند، این است که در صورت اخذ این ویزا، چه مزایایی دریافت کرده و از چه حقوقی در این کشور برخوردار می‌شوند. مهم‌ترین مزایای دریافت این ویزا عبارت است از:

  • حق کار در دانمارک

با داشتن این ویزا، شما تنها مجاز به انجام مشاغلی هستید که در مجوز کار به آن شما داده شده است. برای راه‌اندازی کسب‌وکار جدید یا استخدام در مشاغل دیگر، باید مجوز کار جداگانه دریافت کنید. توجه داشته باشید که اخذ اجازه اقامت و کار دانمارک، به شما اجازه کار در سایر کشورهای حوزه شنگن را نمی‌دهد.

  • اجازه اقامت

با داشتن مجوز اقامت می‌توانید تا حداکثر ۹۰ روز در آخرین دوره ۱۸۰ روز، در حوزه شینگن اقامت داشته باشید. برای حفظ اعتبار اقامت خود، نباید آدرس خود را تغییر داده و یا بیشتر از ۶ ماه متوالی در خارج از کشور باشید. شما در ابتدا یک مجوز اقامت دو‌ساله و سپس اقامت ۳ساله دریافت می‌کنید و پس از آن، در صورت واجد شرایط بودن، می‌توانید مجوز اقامت طولانی‌تر بگیرید.

  • دریافت Danish Lessons

با داشتن اجازه اقامت که با ویزای استارت‌آپ دانمارک دریافت کرده‌اید، می‌توانید در این کشور دروس زبان دانمارکی را دریافت کنید. متقاضی باید ۱۸ سال سن داشته و آدرس دانمارکی خود را ثبت کرده باشد. شهرداری محل اقامت شما موظف است تا دوره‌های دروس زبان دانمارکی را ارائه داده و شما را به یک مرکز زبان ارجاع دهد.

برای اقامت و کار در دانمارک لازم است تا با برخی جزئیات دیگر آشنایی داشته باشید. این کشور، پورتال lifeindenmark.dk را ایجاد کرده که اطلاعات، پیوندها و هرآنچه را که درباره حقوق خود در طول اقامتتان در دانمارک لازم است بدانید، می‌توانید در این پورتال بررسی کنید. هرآنچه را که درباره NemID، ثبت CPR، کارت سلامت، امور مالیاتی، حقوق مربوط به تعطیلات و خروج از کشور، مدرسه و مهدکودک، مسکن، دروس زبان دانمارکی، ثبت‌نام خودرو و گواهینامه رانندگی و… لازم است بدانید، می‌توانید در این پورتال ببینید.

حقوق و مزایای دارندگان ویزای استارت‌آپ در دانمارک

جمع‌بندی

در این مطلب، هرآنچه را که درباره ویزای استارت‌آپ دانمارک و نحوه اخذ آن لازم است بدانید، بررسی کردیم. صاحبان کسب‌وکارهای نوآورانه، منعطف و مقیاس‌پذیری که پتانسیل رشد را داشته باشند، می‌توانند استارت‌آپ ویزای دانمارک را دریافت کنند. نوآوری و خلاقیت در دریافت این ویزا بسیار مهم است و مشاغل معمولی نمی‌توانند ازطریق این ویزا برای اخذ اقامت دانمارک اقدام کنند. اگر درباره ویزای استارت‌آپ دانمارک سؤالی دارید، مطالب بررسی شده را مطالعه کنید و یا می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط بوده و ابهامات خود را درباره این ویزا مطرح کنید.

سؤالات متداول

۱. شرایط اخذ ویزای استارت‌آپ دانمارک چیست؟

برای اخذ این ویزا، سه شرط اساسی وجود دارد که عبارت است از؛ اخذ تأییدیه از DBA دانمارک، داشتن تمکن مالی و نقش فعال متقاضی در کسب‌وکار موردنظر

۲. هزینه اخذ استارت‌آپ ویزای دانمارک چقدر است؟

هزینه‌ای که برای اخذ این ویزا باید پرداخت کنید، مبلغ ۱۸۹۰ کرون دانمارک (حدود ۲۵۳ یورو) است.

۳. از کجا برای ویزای استارت‌آپ دانمارک درخواست دهیم؟

درخواست اولیه این ویزا باید به‌صورت آنلاین و ازطریق پورتال SIRI انجام شود. سپس مدارک لازم را به سفارت هم تحویل می‌دهید.ذ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ماجراهای خانه‌‌یِ تازه

راهیابی به بازارهای بین المللی و پیوستن به اکوسیستم های استارتاپی پیش‌رو در دنیا، یکی از مسیرهای توسعه بازار هر ایده نوآورانه ایست. ما در ایزی مهاجر کوشیده‌ایم تا در قالب تسهیلگر، حضور استارتاپ های ایرانی را در مارکت بین المللی تقویت کنیم.  

مشهد، خیابان هفت تیر* هفت تیر ۱۹ پلاک ۶۲

خواندنی‌های ایزی مهاجر مگ