ویزای استارتاپ آمریکا و شرایط اخذ آن

ویزای استارتاپ آمریکا و شرایط اخذ آن 2024

دسته بندی :

خواهیم خواند:

ارزیابی کاندیداهای دریافت استارتاپ ویزا

فرم ارزیابی استارتاپ ویزا

ایزی مهاجر مجری برنامه مهاجرت به فنلاند  و اخذ استارتاپ ویزای فنلاند است. در این مقاله شرح کاملی در مورد ویزای استارتاپ آمریکا خواهید خواند.

ویزای استارتاپ آمریکا به شما اجازه خواهد داد تا در این کشور کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کرده و در بازار جهانی به رقابت بپردازید. یکی از مهم‌ترین نکاتی که ویزای استارت‌آپ آمریکا را برایتان جذاب می‌کند این است که امکان اخذ اقامت دائم و گرین کارت این کشور را برایتان امکان‌پذیر خواهد کرد.

ویزای استارتاپ کشور آمریکا انواع مختلی داشته و هرکدام برای افراد خاصی تعریف شده است. در مرحله اول باید این ویزاهای مختلف را بشناسید و سپس بر اساس شرایط خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید. طبیعتاً اخذ این ویزا مانند هرکدام از ویزاهای دیگر نیازمند شرایط خاصی است؛ پس باید شرایط موردنیاز برای اخذ ویزای استارتاپ ایلات متحده آمریکا را هم بدانید.

برای اینکه بتوانید ویزای استارت‌آپ آمریکا را اخذ کرده و کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنید، مراحل اخذ ویزا و مدارک موردنیاز هم از جمله  مهم‌ترین موضوعات این حوزه هستند که باید بدانید.

در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا تمامی این مباحث را از زوایای مختلف بررسی کرده و به شما بگوییم که چگونه ویزای استارت‌آپ آمریکا را اخذ کنید.

ویزای استارتاپ آمریکا چیست؟

قبل از اینکه هرگونه اقدامی برای اخذ ویزای استارتاپ آمریکا انجام دهید؛ باید بدانید که در این کشور هر کسب‌وکاری را نمی‌توان یک استارتاپ تلقی کرد. استارتاپ در آمریکا به آن دسته از کسب‌وکارهایی گفته می‌شود که در مراحل اولیه کار بوده و توسط یک یا چند کارآفرین تأسیس شده است.

درواقع استارتاپ در کشور آمریکا باید یک ایده خلاقانه بوده و بتواند برای افراد مختلفی کارآفرینی و اشتغال‌زایی کند. در کنار تمام اینها، ایده شما باید تأثیر مثبتی روی اقتصاد آمریکا بگذارد و بتواند درآمد خاصی را ایجاد کند. در نهایت اگر استارتاپ شما این شرایط را داشته باشد، می‌توان با استفاده از آن ویزای آمریکا را اخذ کرده و در آنجا کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنید.

انواع ویزاهای استارتاپ آمریکا

ویزای استارتاپ آمریکا انواع مختلفی دارد؛ درواقع اداره مهاجرت آمریکا برای اینکه به اهداف خود برسد، ویزاهای متنوعی را در حوزه استارتاپ تعیین کرده تا افراد بر اساس شرایط خود بهترین گزینه را انتخاب کنند.

اولین و مهم‌ترین کاری که باید برای اخذ ویزای استارت‌آپ آمریکا انجام دهید این است که مهم‌ترین ویزاهای آن را بشناسید و بدانید که هرکدام از آنها برای چه کسانی مناسب‌تر است. مواردی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویزاهای استارتاپ آمریکا هستند.

ویزای استارتاپ E2

ویزای استارتاپ E2 یکی از ویزاهای آمریکا است که کارآفرینان می‌توانند با اخذ آن کسب‌وکار خود را در آمریکا راه‌اندازی کنند. درواقع این ویزا مخصوص افراد خارجی است که با سرمایه‌گذاری مبلغ خاصی (حدود ۱۰۰ هزار دلار) می‌خواهند بیزینس خود را راه‌اندازی کنند.

لازم به ذکر است که ویزای E2 یک ویزای غیرمهاجرتی است، بنابراین منجر به دریافت گرین کارت نمی‌شود. بااین‌حال، در صورت تمایل، راه‌هایی برای تبدیل ویزای E2 به گرین کارت وجود دارد.

با اینکه ویزای E2 امکان حداقل 2 سال اقامت در امریکا و بهره‌گیری از مزایای مهاجرت به این کشور را به افراد خواهد داد، اما شرایط آن باعث شده که شما به‌عنوان یک فرد ایرانی، نتوانید از آن استفاده کنید. متأسفانه این نوع از ویزای استارتاپ فقط مختص افرادی است که کشور آنها با آمریکا معاهده E2 دارد.

انواع ویزاهای استارتاپ آمریکا

ویزای  استارتاپ  EB-5

یکی دیگر از ویزاهای استارتاپ آمریکا که برخلاف ویزای E2 قادر به اخذ آن هستید، ویزای EB-5 نام دارد. این ویزا به دلیل شرایط بسیار خوبی که دارد، بیشتر کارآفرینان و مدیران کسب‌وکار را به خود علاقه‌مند کرده است.

اولین و مهم‌ترین ویژگی این ویزا که توجه شما را به آن جلب خواهد کرد، امکان اخذ گرین کارت آمریکا است. یعنی اگر شما شرایط تعیین شده از سوی دولت آمریکا را داشته باشید، می‌توانید بعد از مدتی گرین کارت این کشور را اخذ کنید. حال شاید برایتان سؤال باشد که برای اخذ ویزای EB-5 باید چه شرایطی داشته باشیم؟

اولین و مهم‌ترین شرطی که باید داشته باشید این است که حداقل ۵۰۰ هزار دلار برای سرمایه‌گذاری در شرکت تجاری خارجی ارائه کنید. همچنین لازم به ذکر است که ویزای EB-5 مستلزم آن است که سرمایه‌گذاری شما منجر به ایجاد ۱۰ شغل تمام‌وقت برای کارگران ایالات متحده شود.

نکته دیگری که باید درباره این نوع از ویزای آمریکا بدانید این است که باید ثابت کنید استارتاپ شما برای کشور آمریکا و جنبه اقتصادی آن منفعت‌های خاصی دارد.

ویزای استارتاپ L1

ویزای L1 یک ویزای غیرمهاجرتی است؛ یعنی نمی‌توانید با استفاده از آن گرین کارت آمریکا را اخذ کنید. مفهوم اصلی ویزای L1 این است که به یک شرکت خارجی اجازه می‌دهد یک مدیر یا یک مدیر اجرایی را به یک شرکت وابسته به ایالات متحده منتقل کند. اخذ این ویزا هم شرایط خاصی دارد که شما قبل از هر اقدامی باید آنها را بررسی کنید.

اولین شرطی که برای اخذ ویزای L1 باید داشته باشید این است که شرکت اصلی باید در کشور مبدأ ثبت شده و شما با اخذ این ویزا دفتر خود را در ایالات متحده آمریکا راه‌اندازی کنید. پس از انجام این کار می‌توانید در طی یک دوره یک‌ساله در امریکا بمانید. البته پس از انجام مراحل قانونی، به شما اجازه داده می‌شود که با استفاده از ویزای L1 تا سه سال به آمریکا بروید.

ویزای استارتاپ EB1C

ویزای EB1C هم یک ویزای استارتاپ امریکا است که شباهت زیادی با ویزای L1 دارد. درواقع ویزای EB1C  نسخه ویزای مهاجرتی L1 است؛ یعنی شما می‌توانید به کمک آن گرین کارت آمریکا را اخذ کنید.

مفهوم اساسی ویزای EB1C این است که به یک شرکت خارجی اجازه می‌دهد یک مدیر یا مدیر اجرایی را به ایالات متحده منتقل کند تا برای یک شرکت آمریکایی وابسته کار کند. لازم به ذکر است که ویزای EB1C دارای یک شرط اضافی است که ویزای L1 آن را ندارد؛ بر اساس این شرط، شرکت ایالات متحده باید حداقل یک سال کامل قبل از ثبت درخواست مهاجرت EB1C فعال باشد.

تفاوت دیگر بین ویزای L1 و ویزای EB1C این است که ویزای EB1C به شما اجازه نمی‌دهد تا به‌عنوان یک کارگر دانش تخصصی کار کنید. درواقع کار شما برای شرکت خارجی و شرکت آمریکایی باید به‌عنوان مدیر یا اجرایی باشد.

ویزای استارتاپ O-1A

ویزای O-1A برای آن دسته از افراد خارجی است که توانایی‌ها و استعدادهای ویژه‌ای دارند. درواقع کسانی که بتوانند در زمینه‌های مختلف استعداد خود را نشان داده و با انجام کارهای خاص از جمله ایجاد نرم‌افزار، اپلیکیشن و… پوشش رسانه‌ای زیادی دریافت کند، می‌توانند این ویزا را دریافت کنند.

ویزای O-1A به شما اجازه خواهد داد تا سه سال در ایلات متحده بمانید. البته برای اینکه بتوانید این ویزا را دریافت کنید، به یک شرکت آمریکایی نیاز دارید تا اسپانسر شما باشد.

ویزای قانون بین‌المللی کارآفرین

قانون بین‌المللی کارآفرین راهی برای کارآفرینان بین‌المللی است تا با استفاده از آن برای زندگی و کار موقت در ایالات متحده اقدام کنند.

قانون بین‌المللی کارآفرین ویزا نیست، بلکه یک دوره اقامت مجاز است که توسط وزارت امنیت داخلی (DHS) اعطا می‌شود. از طریق این قانون، DHS ممکن است از مجوز آزادی مشروط خود برای اعطای یک دوره اقامت مجاز تا ۳۰ ماه، با پتانسیل تمدید برای ۳۰ ماه دیگر استفاده کند.

برای اینکه بتوانید از این قانون استفاده کنید، باید نشان دهید که اقامت شما در ایالات متحده از طریق پتانسیل رشد سریع کسب‌و‌کار و ایجاد شغل، منافع عمومی قابل‌توجهی را برای آمریکا به همراه خواهد داشت.

شرایط اخذ ویزای استارتاپ آمریکا

بعد از اینکه با ویزاهای مختلف استارتاپ آمریکا آشنا شدید؛ باید اطلاعت کاملی درباره شرایط کلی اخذ ویزای استارتاپ این کشور به دست بیاورید. اداره مهاجرت آمریکا برای اینکه ویزای استارتاپ آمریکا را به شما اعطا کند، شرایط خاصی را تعیین کرده است. این شرایط عبارت‌اند از:

داشتن تمکن مالی کافی

برای برخی از ویزاهای استارتاپ آمریکا باید سرمایه کافی را داشته باشید تا اجازه فعالیت به شما داده شود. این سرمایه بسته به نوع ویزا ممکن است در بازه 100 هزار دلار الی ۱ میلیون دلار قرار بگیرد. با اینکه برخی از ویزاها نیازی به سرمایه‌گذاری ندارند، اما داشتن تمکن مالی نشان‌دهنده تعهد به تجارت و اقتصاد ایالات متحده آمریکا است.

داشتن بیزینس پلن قوی

داشتن یک طرح تجاری دقیق برای موفقیت هر کسب‌وکاری ضروری بوده و به افسر ویزا کمک می‌کند تا دوام کسب‌وکار پیشنهادی را ارزیابی کند. درواقع طرح و یا بیزینس پلن شما باید ماهیت کسب‌وکار، بازار هدف، محصولات یا خدمات و استراتژی بازاریابی آن را مشخص کند.

داشتن تجربه و دانش کارآفرینی

داشتن تجربه قبلی به‌عنوان یک کارآفرین یا در سمت مدیریت در یک تجارت خاص، یکی دیگر از نیازهای حیاتی برای ویزای استارتاپ آمریکا است. این شرط نشان می‌دهد که شما دارای مهارت‌ها و تجربه لازم برای اجرای موفقیت‌آمیز یک تجارت هستید.

توانایی ایجاد شغل

ایجاد شغل یک شرط مهم برای ویزای استارتاپ آمریکا است. شما باید با ایده خود برای شهروندان ایالات متحده یا ساکنان دائمی شغل ایجاد کنید. لازم به ذکر است که تعداد مشاغل ایجاد شده بسته به نوع ویزا متفاوت است.

داشتن تسلط به زبان انگلیسی

داشتن توانایی ارتباط یک اصل مهم در موفقیت کسب‌وکار است، برای اینکه بتوانید ویزای استارت‌آپ آمریکا را اخذ کنید، باید نشان دهید که به زبان انگلیسی مسلط بوده و می‌توانید با مشتریان، تأمین‌کنندگان و کارمندان ارتباط خوبی برقرار کنید.

شرایط اخذ ویزای استارتاپ آمریکا

فرایند درخواست اخذ ویزای استارتاپ آمریکا

برای اینکه بتوانید ویزای استارتاپ آمریکا را اخذ کنید، باید فرایند خاصی را طی کنید. در ادامه این فرایند را به‌صورت گام‌به‌گام بررسی خواهیم کرد.

ارسال فرم I-526 با عنوان درخواست اولیه ویزای EB-5

بعد از اینکه وکیل موردنظر خود را استخدام کرده و یک بخش مشخص برای سرمایه‌گذاری استخدام کردید؛ باید فرم I-526 را با عنوان درخواست اولیه ویزای EB-5 پر کرده و سپس آن را ارسال کنید.

مصاحبه در سفارت یا کنسولگری آمریکا

پس از تکمیل فرم‌ها، باید در یک مصاحبه در سفارت یا کنسولگری ایالات متحده شرکت کنید. در طول مصاحبه، از شما سؤالاتی در مورد طرح تجاری، تجربه شما به‌عنوان یک کارآفرین و میزان سرمایه‌گذاری در ایالات متحده پرسیده می‌شود.

تأیید ویزای استارتاپ آمریکا

درصورتی‌که تمام مراحل را به‌درستی طی کرده و شرایط لازم برای ورود به آمریکا و راه‌اندازی کسب‌وکار داشته باشید، بعد از مصاحبه در سفارت یا کنسولگری، اجاره صدور ویزای استارتاپ آمریکا داده می‌شود.

مدارک لازم برای دریافت ویزای استارتاپ آمریکا

یکی دیگر از مسائلی که باید برای اخذ ویزای استارتاپ آمریکا به آن توجه کنید، مدارک تعیین شده از سوی دولت آمریکا است. این مدارک عبارت‌اند از:

  • مدارک مربوط به سرمایه‌گذار از جمله پاسپورت، کپی شناسنامه خارجی، رزومه، مدارک تحصیلی، کپی سند ازدواج (در صورت تأهل) و…
  • مدارک مربوط به بیزینس از جمله طرح جامع بیزینس، سوابق حقوق و دستمزد، اسناد واحد تجاری، اساسنامه شرکت، لیست سهام‌داران، قرارداد مشارکت و…
  • مدارک مربوط به منبع و مسیر منابع مالی شما

مدارک لازم برای دریافت ویزای استارتاپ آمریکا

جمع‌بندی

ویزای استارتاپ آمریکا انواع مختلفی دارد که شما باید قبل از هر کاری آنها را به‌خوبی بشناسید و سپس از شرایط اخذ هرکدام اطمینان حاصل کنید. در این مطلب به طور کامل اخذ ویزای استارت‌آپ آمریکا را مورد بررسی قرار دادیم تا با اطلاعات کامل‌تری کسب‌وکار خود را در آمریکا راه‌اندازی کنید. اگر همچنان درباره اخذ ویزای استارتاپ امریکا سؤال خاصی دارید؛ از طریق بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول

۱. انواع ویزاهای استارتاپ آمریکا کدام‌ها هستند؟

ویزای استارتاپ آمریکا انواع مختلفی دارد که مهم‌ترین آنها شامل E2، EB-5، L1، EB1C، O-1A و… می‌شود.

۲. آیا با دریافت ویزای استارتاپ می‌توانیم گرین کارت آمریکا را دریافت کنیم؟

برخی از ویزاهای استارتاپ آمریکا از جمله EB1C و EB-5 امکان دریافت گرین کارت را به شما خواهند داد.

۳. برای دریافت ویزای استارتاپ آمریکا باید چه شرایطی داشته باشیم؟

ارائه بیزینس پلن قوی، داشتن تمکن مالی، تسلط به زبان خارجی، تجربه و دانش کافی در زمینه مربوطه مهم‌ترین شرایط دریافت ویزای استارتاپ هستند.

۴. چگونه باید اقامت دائم آمریکا را بگیریم؟

اگر در طول 5 سال اقامت خود در آمریکا بتوانید عملکرد خوبی از خود نشان داده و استارتاپ شما دستاوردهای خوبی داشته باشد، اعتبار خوبی به دست آورده و شرایط دریافت اقامت دائم را به دست خواهید آورد.

۵. برای دریافت ویزای استارتاپ آمریکا باید چقدر سرمایه داشته باشیم؟

برخی از ویزاهای استارتاپ آمریکا نیازی به سرمایه زیاد ندارند، اما برخی دیگر از آنها نیاز به سرمایه خاصی دارند. این سرمایه بسته به نوع ویزا و کسب‌وکار شما، ممکن است حدود ۱۰۰ هزار دلار الی ۱ میلیون دلار سرمایه لازم داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ماجراهای خانه‌‌یِ تازه

راهیابی به بازارهای بین المللی و پیوستن به اکوسیستم های استارتاپی پیش‌رو در دنیا، یکی از مسیرهای توسعه بازار هر ایده نوآورانه ایست. ما در ایزی مهاجر کوشیده‌ایم تا در قالب تسهیلگر، حضور استارتاپ های ایرانی را در مارکت بین المللی تقویت کنیم.  

مشهد، خیابان هفت تیر* هفت تیر ۱۹ پلاک ۶۲

خواندنی‌های ایزی مهاجر مگ